Eens moet het juiste moment zijn om deze stap te durven zetten

Al heel lang loop ik met de gedachte rond om een blog te gaan schrijven. Een plek waar ik al mijn belevingen, gedachten, ideeën, dromen en meer kan vastleggen. Maar iets houdt me tegen, al heel lang… En dat is dat ik niet online zichtbaar durf te worden. Bang voor wat anderen van mij zullen vinden, van mij zullen zeggen.

Dan kun je zeggen, ga geen blog schrijven, maar schrijf in een dagboek. Zeker waar! Maar toch denk ik dat ik iets te vertellen heb waar anderen misschien ook iets aan kunnen hebben.

Ik merk dat veel mama’s denken dat ik bepaalde dingen heel goed onder controle heb, dat veel in balans is. Dit in ieder geval wat mijn eetpatroon en mijn leefstijl betreft, aangezien ik diëtist ben. En dat het geven van borstvoeding ook iets gemakkelijks voor mij is geweest, aangezien ik lactatiekundige ben. Maar hoewel ik op beide gebieden enorm veel kennis heb, gaat dit bij mij alles behalve vanzelf. En daar wil ik graag over vertellen, om te laten zien dat ik ook maar een mens ben 🙂 en net als jou ook elke dag nog leer.

Het is nu zondagavond 10 december, ik zit naast Bram op de bank, nagenietend van ons weekend. We hebben gisteren zijn verjaardag gevierd, en vandaag het hele huis helemaal in kerststemming ondergedompeld. Het heeft vandaag gesneeuwd en Vos&Veer zijn op avontuur naar buiten geweest. Duurden deze weekenden maar langer… Het is zo fijn!

Morgen alweer 27 weken zwanger, wat gaat dat snel!
Blij dat er weer een nieuwe week begint, want ik ben er aan toe om weer even te resetten. Bizar dat ik daar een maandag voor nodig heb 🙂 December is een bizarre maand, elk weekend een ander feest, Sinterklaas, Bram, Veer en Kerst.
Ik kan alle mama’s die ik begeleid heel goed vertellen hoe zij met een feestmaand om moeten gaan, maar mijzelf lukt het niet om enkel gezond te eten en alle zoetigheid te laten staan. Maar gelukkig biedt elke dag de mogelijkheid om het opnieuw te proberen. Morgen weer een nieuwe dag!