MamaVitaal & Mundo Vroedvrouwen

Borstvoedingscursus

‘je beste start met borstvoeding’

Dé cursus over borstvoeding 

Elke zes weken geef ik (Anouk van MamaVitaal) in samenwerking met Mundo Vroedvrouwen de cursus ‘je beste start met borstvoeding’. Deze cursus is voor jullie bedoelt wanneer jullie graag meer willen weten over borstvoeding. De borstvoedingscursus bestaat uit 1 bijeenkomst en zal ongeveer 1,5 uur duren.

Ik ga het met je hebben over de volgende onderwerpen.

 • Waarom borstvoeding
 • Voorbereiding in je zwangerschap
 • Hoe werkt borstvoeding
 • Het gouden uur
 • De eerste keer aanleggen
 • Voeden in je kraamweek

Natuurlijk worden ook al je vragen uitgebreid beantwoord!

Deze cursusavond is naast informatief ook vooral ontzettend praktisch. Mijn doel is namelijk om je zo goed mogelijk voor te bereiden. Zodat je weet wat je te wachten staat als je kindje straks geboren is en je graag borstvoeding wil geven. Deze avond zorgt ervoor dat je met vertrouwen van start kan gaan.

Je partner is natuurlijk ook van harte welkom. Twee onthouden er immers meer dan 1!

Aanmelden?

Klik op het aantal personen bij de datum van de avond waar je graag bij aanwezig wilt zijn!

start

De borstvoedingscursus vindt altijd plaats op de maandag van 19:30 uur tot 21:00 uur bij Mundo Vroedvrouwen. De kosten voor deze cursus zijn € 10,- euro per persoon.

Adres:
Mundo Vroedvrouwen
Scheveningseweg 72
2517 KX Den Haag

Heb je de eerste cursusavond al gevolgd, en sluit je graag aan bij de tweede cursusavond voor nog meer verdieping?

Wanneer je de 1e cursusavond van de borstvoedingscursus ‘je beste start met borstvoeding’ bij Mundo Vroedvrouwen hebt gevolgd, kun je vol vertrouwen van start gaan met het geven van borstvoeding.

Maar zoek je nog meer verdieping? Wil je graag meer weten over de volgende onderwerpen? Kom dan naar deze tweede cursusavond!

 • De eerste stappen naar succesvol voeden
 • Hoe leg je goed aan?
 • In welke houding kun je voeden?
 • Hoe weet je dat je kindje voldoende melk krijgt?
 • Uitdagingen die je kunt tegenkomen
 • Wat als voeden aan de borst niet lukt?
 • Tepelkloven, spruw, verstopt melkkanaaltje, pijnlijke harde plekken, borstontsteking, vlakke tepels, te kort tongriempje of lipbandje…
 • Borstvoeding en werk
 • Kolven en voeden met de fles

Natuurlijk worden al je vragen ook deze keer uitgebreid beantwoord!

Deze 2e cursusavond is opnieuw ontzettend informatief en daarnaast ook vooral praktisch. Dit zorgt ervoor dat jij goed voorbereid van start kan gaan, en ook met vertrouwen de eerste weken na de bevalling tegemoet ziet. Je partner is deze avond natuurlijk ook weer van harte welkom. Want twee onthouden er immers meer dan één!

Bij deze 2e cursusavond ontvang je een hand-out met de highlights van de cursus én krijg je een GRATIS telefonisch consult in je kraamweek. Het is heel goed om je voor te bereiden op het geven van borstvoeding, maar je loopt natuurlijk pas tegen eventuele vragen/uitdagingen aan wanneer je ook zelf echt borstvoeding gaat geven. Dus wanneer je bevallen bent kun je mij in je kraamweek (op het moment dat jij het nodig hebt) benaderen voor een telefonisch consult. Zodat ik je nog beter op weg kan helpen, helemaal afgestemd op jouw persoonlijke en unieke situatie. Mocht een telefonisch consult onvoldoende zijn, dan kan ik natuurlijk ook bij je thuis komen voor een borstvoedingsconsult.

Aanmelden voor deze verdiepingsavond?
Klik op de datum van de avond waar je graag bij aanwezig wilt zijn!
't Haagsch Geboortehuys, borstvoedingscursus je beste start

De kosten voor deze cursus zijn € 30,- euro. Je partner is natuurlijk ook welkom. Deze tweede verdiepende cursusavond vindt altijd plaats op de dinsdag van 19:30 uur tot ongeveer 21:00 uur bij ‘t Haagsch Geboortehuys of online via Zoom. Verder ontvang je een hand-out met de highlights van de cursus én een GRATIS telefonisch consult in je kraamweek.

Adres:
‘t Haagsch Geboortehuys
Goudenregenstraat 99
2565 EP Den Haag