instacursus borstvoeding
Masterclass Borstvoeding Instacursus

Leer hoe jij met veel vertrouwen en plezier borstvoeding kunt geven aan je baby

Zonder dat jij je laat beïnvloeden door alle tegenstrijdige adviezen van buitenaf

Zodat het geven van borstvoeding voor jou ook een succes wordt

Ja masterclass borstvoeding

9 modules boordevol kennis
ruim 800 stories
Elke maand een live Q&A
Toegang voor 6 maanden
E-book vol tips & tricks
Community op instagram
Voor € 67,00

6 maanden toegang voor

€ 67,00
Herken jij…
 • Dat je graag borstvoeding wil gaan geven, maar in je omgeving veel negatieve ervaringen hoort?
 • Dat veel vrouwen het ‘proberen’, maar dat borstvoeding geven vaak niet lukt
 • Dat er veel tegenstrijdige dingen over borstvoeding worden beweerd
 • Dat je graag alle kennis in huis wil hebben om borstvoeding tot een succes te maken
Waarom je voorbereiden met deze Masterclass Borstvoeding slim is
 • Door je voor te bereiden, weet je beter wat je kunt verwachten en vergroot je de kans van slagen
 • Door kennis te hebben, kun je ook met vertrouwen de periode met borstvoeding tegemoet gaan
 • Er worden altijd veel tegenstrijdige adviezen gegeven over borstvoeding, maar na het volgen van deze cursus laat jij jou niets wijsmaken
 • De meeste vrouwen stoppen vanwege te weinig melk, maar door deze cursus te volgen, gaat dit jou niet overkomen
 • Het is heel belangrijk om je voor te bereiden op het geven van borstvoeding, maar je loopt natuurlijk pas tegen eventuele vragen/uitdagingen aan wanneer je ook zelf echt borstvoeding gaat geven. Daarom krijg je ook langer toegang tot de cursus om je zo optimaal voor te bereiden inclusief een E-book vol alle tips & tricks wat je erbij kunt pakken als je ook écht borstvoeding gaat geven.
Instacursus Masterclass Borstvoeding

Enkele reviews van de ‘live’ variant & de instacursus!

Anouk

Ik heb bij Anouk de online masterclass over borstvoeding gevolgd. Een super fijne ervaring. De cursus zit vol praktische tips en nuttige informatie waar je als aanstaande moeder écht iets aan hebt. Je volgt de cursus op je eigen tempo en kunt alle video’s gemakkelijk terugkijken. Ik ben in ieder geval helemaal voorbereid op het geven van borstvoeding en ga het straks vol vertrouwen tegemoet.

Roos

Ik heb bij Anouk een borstvoedingscursus gevolgd tijdens mijn zwangerschap. Tijdens de 2 bijeenkomsten werden alle in en outs rondom borstvoeding besproken. Hierdoor was ik zeer goed voorbereid. Dit heeft ervoor gezorgd dat ik zo een optimaal mogelijke start had m.b.t de borstvoeding. Ik kan de borstvoedingscursus ‘je beste start met borstvoeding’ van harte aanraden!

Lianne

De vorm van de cursus; Ik heb nog niet eerder een Instagram cursus gevolgd, en vond het heel fijn dat het zo toegankelijk is. Je hebt het altijd bij je en kan het binnen een paar seconden erbij pakken als je even tijd hebt. Ook vind ik het er mooi en verzorgd uit zien en was de afwisseling van filmpjes en ‘slides’ prettig. De combinatie van spreken en de tekst erbij vond ik heel fijn, dan blijft het toch beter hangen.Dan de inhoud:

De inhoud van de cursus; Ik heb de cursus gedaan nadat ik was begonnen met borstvoeding, dus de informatie over de kraamweek had ik niet meer nodig maar was wel heel herkenbaar. Bepaalde dingen had ik inderdaad graag van tevoren willen weten! En ook al liep de borstvoeding al goed, ik heb alsnog veel geleerd uit de andere modules en heb ook sommige dingen kunnen verbeteren voor mezelf. Dus daar wil ik je voor bedanken!
Ik vind dat je erg prettig vertelt en je enthousiasme over borstvoeding is aanstekelijk en maakt het aantrekkelijk om ervoor te gaan. Je bevordert het maar wel met een nuchtere en praktische insteek (in tegenstelling tot sommige meer ‘zweverige’ jubelverhalen). Dat vond ik vooral heel fijn. Het maakt het herkenbaar en geeft ook het gevoel dat het werkbaar is/moet zijn.

Shera

Hele fijne lactatiecursus gehad van Anouk! Lekker praktisch en duidelijk, precies wat we zochten. Mijn man vond het ook heel informatief en zeker geen straf om mee te moeten 🙂 Anouk heeft een heel fijne manier van communiceren en weet waar ze het over heeft. Zeker een aanrader ter voorbereiding op borstvoeding geven!

Thijs en Natasja

Anouk geeft in de cursus heel veel praktische en dus waardevolle informatie. Het leuke is dat ze persoonlijke elementen toevoegt waar kan. Ook is er genoeg ruimte om al je vragen te stellen. We zijn heel blij dat we naar Anouk zijn gegaan en adviseren je om samen met je partner te komen als dat kan. Bedankt!

Michèle

Ha Anouk, onwijs bedankt! Wat heb ik nu al een hoop geleerd en wat een fijne heldere uitleg. Zelfs mijn vriend heeft sommige modules mee gelezen. Prettig er zo wat meer voorstelling van te kunnen maken. We zullen denk ik nog wel een aantal keer terug kijken.

Waarom zou jij je voorbereiden op het geven van borstvoeding?

Ben je zwanger en heb je de wens om borstvoeding te gaan geven? Dan wil je natuurlijk ook dat dit gaat lukken!

Ik was al in opleiding tot lactatiekundige, toen ik zwanger bleek te zijn van mijn eerste kindje. De wens om borstvoeding te gaan geven was zoals je begrijpt enorm groot. Om niets aan het toeval over te laten, volgde ik ook nog 2 borstvoedingscursussen bij collega’s. Ik wou het geven van borstvoeding tot een succes maken.

In de theorie wist ik dus alles over borstvoeding! Helaas bleek het in de praktijk heel anders te zijn… Jeetje, wat kan de weg om borstvoeding te geven een uitdagende zijn! Bij alledrie mijn kinderen was borstvoeding geven niet vanzelfsprekend, maar is het met vertrouwen en de juiste kennis en begeleiding uiteindelijk wel gelukt!

Wist je dat in Nederland na 2 weken alweer ruim 40 % van alle vrouwen is gestopt met het geven van borstvoeding?

Door mijn goede voorbereiding en de kennis die ik in huis had, liep ik gelukkig niet tegen het probleem aan waar de meeste vrouwen tegenaan lopen; namelijk te weinig melk en pijn bij het voeden! Ik wist precies wat ik moest doen om in ieder geval voldoende melk voor mijn kinderen te hebben. En daarnaast wist ik ook wat de belangrijkste redenen waren voor pijn bij het voeden en hoe ik dit kon voorkomen. Dit was me nooit gelukt wanneer ik niet alle kennis in huis had gehad om het te laten slagen.

Dat gun ik jou ook!

En met de instacursus Masterclass Borstvoeding kun jij je ook op de allerbeste manier voorbereiden.

Ja masterclass borstvoeding
In deze cursus…
 • Behandel ik alles waar je mee te maken krijgt als je borstvoeding gaat geven: van de eerste keer aanleggen, het voeden in je kraamweek tot uitdagingen die op je pad kunnen komen en het combineren van borstvoeding, kolven en werk

 • Deel ik mijn eigen inzichten en manieren om het geven van borstvoeding tot een succes te maken. Zodat je ook écht met vertrouwen je kraamweek tegemoet gaat en alle kennis in huis hebt om ook voor langere tijd je baby met plezier borstvoeding te kunnen geven

 • Leer ik je wat een pasgeboren baby allemaal nodig heeft en hoe jij hier met borstvoeding fantastisch op in kunt spelen.

 • Vind jij een manier van borstvoeding geven die bij jou en je baby past, omdat je uit deze Masterclass Borstvoeding precies kunt halen wat bij jouw ideeën aansluit en voor jullie werkt

Opbouw cursus
 • De cursus bestaat uit ruim 800 stories, verdeeld over 9 modules.
 • Alles staat direct online, zodat je op je eigen tempo alle modules kunt bekijken. Een module kijken kost ongeveer 20 minuten.
 • Je krijgt ook een E-boek met alle lesstof, en allemaal links naar prachtige borstvoedingsfilmpjes. Zodat je ook na de cursus nog een enorm waardevol document hebt waar je altijd in kunt terugkijken wanneer je tegen vragen aanloopt.
 • In de cursus stel ik je ook vragen. Deze mag je zo uitgebreid en serieus beantwoorden als je zelf wil, hoeft natuurlijk niet!
 • Je hebt ruim de tijd om alles te bekijken.
 • Elke maand een live Q&A waar ik al je vragen met liefde beantwoord
Feed Masterclass Borstvoeding
Welke modules zijn er allemaal?

1. Alles wat je wil weten over borstvoeding

Borstvoeding; perfecte voeding voor je baby
Borstvoeding; goed voor jou als vrouw
Het ‘proces’ borstvoeding
Het ‘product’ moedermelk
Nadelen van borstvoeding

2. JA! Je gaat borstvoeding geven

Kan elke vrouw borstvoeding geven?
Redenen om te stoppen
Hoe lang geef je borstvoeding
Voorbereiding

3. Hoe werkt borstvoeding nou eigenlijk?

Veranderingen in je zwangerschap
Hoe werkt borstvoeding
Het gouden uur
Colostrum het vloeibare goud

4. Borstvoeding in je kraamweek

Borstvoeding in je kraamweek
Kolven met je handen
Stuwing

5. Hoe weet je dat je baby wil eten en ook genoeg voeding krijgt?

Voedingssignalen
Voorafgaand aan het voeden
Krijgt je baby genoeg?
Groeicurven

6. De eerste stappen naar succesvol voeden

De eerste stappen naar succesvol voeden
Goed aan de borst
Voedingshoudingen

7. Uitdagingen die je kunt tegenkomen

Wat te doen wanneer je baby niet kan of niet wil drinken aan de borst?
Manieren van bijvoeding geven
Uitdagingen waar je tegenaan kunt lopen met borstvoeding

8. Borstvoeding, kolven & voorbereiding op werk

Redenen om te kolven
Verschillende typen kolven
Bewaren en geven van moedermelk
Voorraad opbouwen

9. Dit wil je ook nog weten over borstvoeding!

Clusteren
Regeldagen
Je partner
Je eigen voeding

Wie is Anouk

Als lactatiekundige IBCLC en diëtist heb ik ondertussen ontzettend veel ervaring in de begeleiding van moeders & baby’s bij borstvoeding. Dit samen met mijn eigen ervaring als moeder van 4 borstvoedingskindjes, kan ik zeggen dat ik écht mijn roeping heb gevonden. En dat is andere moeders helpen met het geven van borstvoeding. Zodat ook jij vol vertrouwen en met veel plezier je baby kunt voeden.

Anouk, Vos, Veer & Vriend
Koop een kaartje voor de Instacursus Masterclass Borstvoeding

6 maanden toegang voor

€ 67,00

9 modules boordevol kennis
ruim 800 stories
Elke maand een live Q&A
Toegang voor 6 maanden
E-book vol tips & tricks
Community op instagram
Voor € 67,00

ja ik wil meedoen instacursus masterclass borstvoeding