Borstvoeding

Ben je zwanger of net bevallen, en wil je graag begeleiding bij borstvoeding? Als lactatiekundige help ik je graag! Want wanneer je borstvoeding geeft of wil gaan geven, is een consult van een lactatiekundige meestal geen overbodige luxe. Borstvoeding geven is een samenspel tussen mama & baby, en voor jullie beide is dit nieuw en moet je elkaar daarin vinden. Zoiets kan tijd kosten en zelfs wanneer je een geoefend voedster bent, kan dit bij een nieuw kindje weer heel anders zijn.

Wat je graag wil voorkomen zijn uitdagingen die je kunt tegenkomen in de periode dat je borstvoeding geeft. Het is zo vervelend wanneer je bijvoorbeeld door verkeerd aanleggen last krijgt van pijnlijke tepels of dat je melkproductie niet goed op gang komt. Problemen die misschien wel helemaal niet nodig zijn, daar wil ik je als lactatiekundige graag bij helpen! Wacht dus zeker niet te lang met het inschakelen van mijn hulp.

Zwanger

Het inschakelen van een lactatiekundige is misschien niet het eerste waaraan je denkt wanneer je zwanger bent. Maar het is zeker niet gek om daar eens over na te denken wanneer je met vragen zit. Of wanneer je onzekerheden hebt over de tijd die er aan zit te komen. Want echt waar, een goede voorbereiding is het halve werk! En met een prenataal consult zorg je er in ieder geval voor dat je de kans op vervelende verassingen zoveel mogelijk beperkt.

Want zeg nou zelf, een marathon loop je toch ook niet onvoorbereid. Heb je dus vragen, neem dan contact met me op! Ook wanneer je twijfelt of een consult echt nodig is. Dan kunnen we samen kijken of het verstandig is om in je zwangerschap af te spreken. En het fijne is dat veel zorgverzekeraars ook lactatiekundige begeleiding vergoeden in je zwangerschap. Kijk hier dus ook zeker naar!

Ook help ik je in je zwangerschap heel graag met de beste voorbereiding op borstvoeding. Daarom geef ik elke maand de cursus ‘Je beste start met borstvoeding’. In deze cursus geef ik je alle kennis en tools die jij nodig hebt om samen met je kindje voor de beste start met borstvoeding te kunnen gaan. 

Ben je nieuwsgierig naar wat ik je al kan bieden tijdens je zwangerschap? 

Mama & Baby

De eerste tijd met je kindje kan nogal overweldigend zijn en dat kan ook zo zijn met het geven van borstvoeding. Borstvoeding is een natuurlijk proces dat meestal zonder problemen verloopt. De meeste mama’s en baby’s kunnen met wat oefening en de juiste begeleiding heerlijk van borstvoeding genieten. Als het dus goed gaat, is dat enorm fijn!

Want dat borstvoeding natuurlijk is, is zeker waar! En dat het een heel logisch vervolg is op je zwangerschap, dat is ook waar! Maar dat betekend niet ook automatisch dat het vanzelf gaat. De eerste weken met je kindje kunnen best stressvol zijn. Soms kunnen zich situaties voordoen waarbij professionele hulp welkom is, dan kunnen we een afspraak maken voor een borstvoedingsconsult. Dan ben ik er om je te helpen bij borstvoeding en alles wat daarbij komt kijken. Zodat het voeden van je kindje weer fijn en leuk wordt.

Natuurlijk weet ik als lactatiekundige, maar ook als moeder van 3 kinderen, als geen ander dat borstvoeding geven soms gewoon niet simpel is of vanzelf gaat. Ik weet hoe vervelend het is om tegen problemen aan te lopen en daarom wil ik je graag helpen!
Gelukkig zijn veel borstvoedingsproblemen op te lossen en anders zoek ik samen met jou en eventuele andere zorgverleners naar de beste alternatieven. Zodat ook jij een blije mama wordt en (weer) kan gaan genieten van deze bijzondere tijd samen met je kindje. En natuurlijk dat jij daarnaast ook een hele fijne periode tegemoet gaat waarin je je kindje borstvoeding geeft.

Wil je weten op welke manier ik je kan helpen? 

Borstvoedingsplan

Wanneer je zwanger bent kan er heel veel op je afkomen. Je wilt je zo goed mogelijk voorbereiden op alles dat gaat komen.
Daarom lees je misschien boeken, volgt je een cursus, schrijf je op advies van je verloskundige een bevalplan…
Maar waar je misschien niet aan denkt is een borstvoedingsplan!

Dit is namelijk ook een ontzettend fijne tool om goed voorbereid de eerste start met je kindje tegemoet te gaan.
Ik weet hoe overweldigend die eerste momenten met je kindje kunnen zijn en ik ben er daarom een groot voorstander van
dat iedere mama een borstvoedingsplan maakt. Net zoals dat een bevalplan ook heel fijn is om te maken voor je bevalling.
Het zorgt ervoor dat je er van tevoren echt over na gaat denken. Dat je kritisch kijkt naar wat voor jou en je partner de beste keuzes zijn
en wat het beste bij jullie past. Het helpt je om goed in kaart te brengen wat jouw wensen zijn wanneer het om borstvoeding gaat.

En omdat ik elke mama een superstart gun, krijg je van mij het borstvoedingsplan!
Zodat ook jij vol vertrouwen je kindje borstvoeding kan gaan geven!

Het enige wat je hoeft te doen is je in te schrijven!
Dan ontvang je wekelijks een inspirerende blog over voeding & borstvoeding,
met praktische tips over hoe jij een vitalere mama kunt zijn!

En daarnaast ontvang je na inschrijving ook direct het borstvoedingsplan.
Zodat jij je goed kan voorbereiden op wat gaat komen,
en jij en je kindje daardoor voor de beste start kunnen gaan.

Dat wil jij natuurlijk ook, toch?!

Uitdagingen
waar
je
tegenaan
kunt
lopen

  • Onzekerheid over het drinkgedrag van je kindje
  • Pijn bij het voeden
  • Problemen bij het aanleggen
  • Tepelkloven
  • Te veel of te weinig melk
  • Onvoldoende groei van je kindje
  • Het weigeren van de borst
  • Borstontsteking
  • Spruw/Candida
  • Voeden van meerlingen
Aanbod MamaVitaal, consulten, cursussen en pakketten, borstvoeding mama & baby