Kolf huren

Medela Symphony borstkolf

Wil je een kolf huren?

Neem dan tussen
09:00 en 22:00 uur
contact op met Anouk 

06-47910393
7 dagen per week!

Drinkt je baby nog niet goed (genoeg) aan je borst? Is je melkproductie nog niet goed op gang gekomen? Of zijn jij en je baby van elkaar gescheiden, bijvoorbeeld door een ziekenhuisopname? Dan is het belangrijk om zo snel mogelijk te starten met kolven. 

Symphony dubbele elektrische borstkolf
Moeder die de Symphony dubbele elektrische borstkolf gebruikt
Kolf huren in Den Haag

Bij MamaVitaal wordt de nieuwste huurkolf van Medela, de Symphony dubbele elektrische borstkolf, verhuurd. Deze professionele kolf is in het ziekenhuis de meest gebruikte elektrische borstkolf. De Symphony is geschikt om je melkproductie op gang te brengen en is ideaal voor moeders die veelvuldig en langdurig moeten kolven.

De Symphony heeft een 2 fasen kolfsysteem waarmee het drinkgedrag van je baby zo goed mogelijk wordt geïmiteerd. Je baby heeft namelijk twee zuigritmes. Eerst een snel ritme om je toeschietreflex te stimuleren. Daarna volgt een langzamer, dieper zuigritme wanneer je melk begint te stromen. De Symphony imiteert deze zuigritmes door middel van het tweefasesysteem. Het fijne is dat hierdoor het kolven natuurlijker aanvoelt en dit zorgt voor een snelle toeschietreflex en een maximale melkproductie.

Om je op weg te helpen hangt er aan de kolf een kaart met uitleg over hoe je de kolf het beste kunt gebruiken. Maar kom je er niet uit of heb je vragen, laat het me dan weten. Je mag me dan bellen of een WhatsApp sturen, dan kijken we samen hoe ik je kan helpen.

De Symphony kan zowel enkel- als dubbelzijdig gebruikt worden en is buitengewoon stil. De kolf is zeer gebruiksvriendelijk en is makkelijk in te stellen (harder en zachter te zetten).

Symphony PLUS – de nieuwe kolfstandaard

De Sympony kolf die ik verhuur heeft het Symphony PLUS programma. Het Symphony PLUS programma bestaat uit twee verschillende kolfprogramma’s. Het INITIATE kolfprogramma ondersteunt moeders die afhankelijk zijn van een borstkolf om de melkproductie met succes op te starten. Het MAINTAIN-programma is bedoeld om de melkproductie, nadat deze op gang is gekomen, verder op te bouwen en in stand te houden. En om je hiermee juist op weg te helpen, hangt er aan de kolf een kaart met uitleg over hoe je de kolf het beste kunt gebruiken.

Algemene informatie
 • Na een telefonische afspraak, kan de kolf 7 dagen per week opgehaald of teruggebracht worden
 • De kolfsets die je aanschaft bij de huur van de kolf, kunnen langere tijd gebruikt worden
 • Heb je een kolfset van het ziekenhuis? Dan is deze set helaas niet geschikt voor het gebruik van deze huurkolf. De kolfset die je hebt meegekregen uit het ziekenhuis zijn namelijk van disposable materiaal en niet geschikt voor langdurig gebruik. Deze sets mogen 24 uur gebruikt worden en bevatten niet de membraankappen die voor deze huurkolf nodig zijn.
 • De personal fit plus borstschilden zijn ovaal van vorm. Er zijn verschillende maten borstschilden.
 • Je dient de kolf schoon, compleet en in de originele kolfkoffer terug te brengen
Kosten
 • Je betaald een borg van €50,00.
  Voor het huren vraag ik een borg van € 50,00 (deze wordt bij terugbrengen van de kolf verrekend met het bedrag dat je kwijt bent aan het huren van de kolf). Ook dien je je legitimatiebewijs bij je te hebben voor het huren van de kolf. 
 • De kosten van de huur voor de eerste week zijn €20,00 (dat is inclusief administratiekosten)
 • Na de eerste week ga je per dag €2,50 extra betalen
 • Bij de kolf dien je een dubbele afkolfset aan te schaffen van €37,95

De betaling vindt digitaal plaats. Je ontvangt via de mail de factuur waar ook direct een iDEAL betaallink in zit. Je dient de factuur direct te betalen. Na betaling krijg je de kolf direct mee om te huren voor de periode dat het nodig is.

Andere hulp nodig?

Een kolf huren ter ondersteuning van je borstvoeding, doe je natuurlijk niet voor niets. Waarschijnlijk loop je tegen meer uitdagingen aan op het gebied van borstvoeding. Weet dat ik je als lactatiekundige op meerdere manieren kan helpen bij borstvoeding. Ik kom graag bij je thuis langs om je de ondersteuning te bieden die jij en je kindje verdienen. Nieuwsgierig naar wat ik voor je kan betekenen? Graag vertel ik je alles over de verschillende borstvoedingsconsulten die ik aanbied.

Meer weten over de Symphony dubbele elektrische borstkolf?

Kijk dan op de website van Medela voor meer informatie, nuttige video’s en ondersteunende downloads en links

Symphony Plus - programma Symphony dubbele elektrische borstkolf
Medela Symphony borstkolf PersonalFit PLUS kolf set MamaVitaal