Borstvoedingscursus

‘Masterclass Borstvoeding’

Via Zoom

Dé cursus over borstvoeding

De borstvoedingscursus ‘Masterclass Borstvoeding’ is bedoeld voor alle zwangere vrouwen (en hun partner) die graag meer willen weten over borstvoeding. De complete borstvoedingscursus bestaat uit 2 bijeenkomsten en zal elke keer ongeveer 2 uur duren.

De eerste cursusavond geeft je alle tools in handen om in je kraamweek vol vertrouwen van start gaan met het geven van borstvoeding. De tweede cursusavond zorgt juist voor nog meer verdieping zodat je ook voldoende kennis hebt om na je kraamweek je baby met plezier borstvoeding te geven.

Ik ga het tijdens deze avonden met je hebben over de volgende onderwerpen.

 • Hoe werkt borstvoeding
 • Op deze manier zorg je voor een goede start met het geven van borstvoeding
 • Zo weet je of je baby voldoende melk drinkt
 • Hoe vaak en op welke manier moet jij je baby aanleggen
 • Op deze manier voorkom je tepelkloven
 • Zo ga je om met uitdagingen die op je pad kunnen komen
 • Hoe combineer je borstvoeding en werken?

Natuurlijk worden ook je vragen uitgebreid beantwoord!

Is deze cursus over borstvoeding wat voor jou?

De cursusavonden zijn ontzettend informatief en daarnaast ook vooral praktisch. Mijn doel is namelijk om je goed voor te bereiden op wat je te wachten staat als je kindje straks geboren is en je graag borstvoeding wil geven. De cursus zorgt ervoor dat jij met veel vertrouwen van start kan gaan. Je partner is natuurlijk ook van harte welkom om online aan te sluiten. Twee onthouden er immers meer dan 1!

Wanneer je deze borstvoedingscursus volgt, krijg je een hand-out én een compleet en uitgebreid digitaal E-book waar je alles wat besproken is in de cursus nog eens rustig kunt teruglezen! Het is namelijk heel goed om je voor te bereiden op het geven van borstvoeding, maar je loopt natuurlijk pas tegen eventuele vragen/uitdagingen aan wanneer je zelf ook écht borstvoeding gaat geven. Daarom is het extra fijn dat je het E-book er nog bij kunt pakken wanneer je baby straks geboren is. Zodat je ook snel weer met vertrouwen vooruit kunt.

Aanmelden?
start

Komende cursusdata van de borstvoedingscursus ‘Masterclass Borstvoeding’:

De borstvoedingscursus vindt plaats op de maandag van 19:30 uur tot 21:30 uur online via ZOOM. De kosten voor deze cursus zijn €67,- euro. Dit is inclusief een hand-out én een compleet en uitgebreid digitaal E-book waar je alles wat besproken is in de cursus nog eens rustig kunt teruglezen.

Omdat ik een nieuwe website krijg, kun je je helaas nog niet aanmelden voor alle data van de cursus in 2022. Maar hou vooral de website in de gaten! 🙂

Komende cursusdata 2022:

 • 5 & 12 september
 • 3 & 10 oktober
 • 7 & 14 november
 • 12 & 19 december
Reviews

Mijn partner en ik hebben onlangs de borstvoedingscursus ‘Masterclass Borstvoeding’ gevolgd. In twee avonden wordt alles wat je moet weten over borstvoeding op een hele prettige, nuchtere, eerlijke, praktische maar ook liefdevolle manier uitgelegd. Het is fijn dat het twee avonden zijn waarin er net genoeg info wordt gedeeld wat met een zwangere brein te onthouden is :).
Anouk geeft op een bevlogen manier de cursus waarin duidelijk is dat ze erg veel liefde heeft voor haar vak.
Wij hebben het gevoel nu goed voorbereid te zijn op de borstvoedingsperiode, ik heb veel nieuwe en nuttige dingen geleerd tijdens de cursus.
Hopelijk gaat alles goed straks met geven van borstvoeding na de geboorte, maar het idee dat we Anouk als back-up hebben mocht het niet lekker gaan is heel fijn.

Claire Wolf

Anouk geeft in de cursus heel veel praktische en dus waardevolle informatie. Het leuke is dat ze persoonlijke elementen toevoegt waar kan. Ook is er genoeg ruimte om al je vragen te stellen. We zijn heel blij dat we naar Anouk zijn gegaan en adviseren je om samen met je partner te komen als dat kan. Bedankt!

Thijs en Natasja

Ik heb bij Anouk een borstvoedingscursus gevolgd tijdens mijn zwangerschap. Tijdens de 2 bijeenkomsten werden alle in en outs rondom borstvoeding besproken. Hierdoor was ik zeer goed voorbereid. Dit heeft ervoor gezorgd dat ik zo een optimaal mogelijke start had m.b.t de borstvoeding. Ik kan de borstvoedingscursus ‘je beste start met borstvoeding’ van harte aanraden!

Roos

Erg fijn contact gehad met Anouk. Zowel tijdens de cursus om ons voor te bereiden op borstvoeding als tijdens de kraamtijd om over de problemen bij het voeden te spreken. Ze probeert heel erg mee te denken en is praktisch en oplossingsgericht.

Dayinta

Hele fijne lactatiecursus gehad van Anouk! Lekker praktisch en duidelijk, precies wat we zochten. Mijn man vond het ook heel informatief en zeker geen straf om mee te moeten 🙂 Anouk heeft een heel fijne manier van communiceren en weet waar ze het over heeft. Zeker een aanrader ter voorbereiding op borstvoeding geven!

Shera

Super goede borstvoedingscursus! Anouk weet waar ze het over heeft maar is niet dwingend, wat ik heel fijn vond want er zijn veel lactatie deskundige die dat wel zijn. Ze heeft veel kennis en brengt dat op een hele lieve, duidelijke manier over. Voel me beter voorbereid op wat er straks komen gaat, en als borstvoeding niet zou lukken kan ik iemand bellen om om hulp te vragen zonder enige drempel te voelen. De 2 avonden zijn heel goed, zeker als zwangere wil je niet teveel info in 1 keer hebben, op deze manier kan je veel beter onthouden wat er geleerd. Echt je tijd en je geld dubbel en dwars waard!!

Lijster

Wij hebben bij Anouk samen de lactatie cursus gevolgd en hebben deze als zeer informatief ervaren. We voelen ons goed geïnformeerd en voorbereid op wat ons te wachten staat. Anouk is erg gepassioneerd over haar vak. Ze heeft alle vragen geduldig en kundig beantwoord. We zullen zeker contact met haar zoeken, mocht dat nodig zijn.

Ronaldo